La circ

Pentru a înțelege în detaliu viața unui oraș precum Bucureștiul este foarte interesant să cunoaștem modul în care a evoluat dezvoltarea locuirii. Locuirea în București a parcurs etape distincte, de la încurajarea locuirii individuale în parcelari interbelice  până la dezvoltarea cartierelor de locuințe colective. Treptat a fost înlocuită complet ideea de a avea o casă proprie cu cea de a deține un apartament într-un bloc.

Plimbarea va începe pe şoseaua Ştefan cel Mare, la intersecţia cu Aleea Circului. Vom trece prin diferitele etape de dezvoltare a locuirii. Începutul îl vom face într-un ansamblu de blocuri de anii 50-60. Vom continua apoi cu o discuţie despre clădirea circului şi vom face trecerea către blocurile de ani 60-70 prin Parcul Circului. Pentru a face o comparaţie cu locuirea individuală vom ajunge în parcelări de case tip construite în această zonă în perioada interbelică.

Blocurile de locuinţe din anii 60-70 şi apoi „îndesirea” zonei din anii 80 vor fi tratate în discuţiile din cadrul plimbării. În acelaşi timp vom face constant referiri şi veţi vedea exemple ale trecutului industrial al acestei zone (fabrici, reţea de cale ferată), unele încă păstrate. Veţi primi informaţii despre modul în care se dorea dezvoltarea cartierelor bucureştene, influenţele corbusiene şi modul în care s-au realizat spaţiile acestea. Vom vorbi despre schimbările sociale, despre modificarea obiceiurilor locale și transformări actuale.